Historische Trekvaartdag breidt dit jaar flink uit in Zuid-Holland

24 February 2024, 16:25 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Historische Trekvaartdag (Facebook)

De Historische Trekvaartdag komt in 2024 weer terug. Dit keer wordt het een reeks van events op verschillende dagen. Diverse gemeenten langs de Zuid-Hollandse trekvaarten hebben zich aangesloten en werken aan een wervelend programma.

De Historische Trekvaartdag maakt locaties en bezienswaardigheden die mede dankzij de Erfgoedlijn Trekvaarten en de Erfgoedpartners in Leiden, Leidschendam-Voorburg en Den Haag zijn gerealiseerd, zichtbaar en beleefbaar. Dit doen gebeurt door de steden en locaties langs de Zuid-Hollandse trekvaarten met elkaar te verbinden. In 2023 begon is het evenement met de bovengenoemde drie steden. Nu wordt er uitgebreid naar andere gemeenten.

Op allerlei plekken krijgen bezoekers arrangementen aangeboden. In Leiden kan men bijvoorbeeld genieten van een historische wandeling en daarna op een rondvaartboot naar Leidschendam stappen. In Voorburg kan men Huygens’ Hofwijck bezoeken en daarna met een rondvaartboot naar de Bierkade in Den Haag om het Haags Buitenmuseum te bezoeken. Deelnemers kunnen ook zelf de fiets pakken en de route 'Schatten aan de Vliet' door Leidschendam-Voorburg en het groene buitengebied volgen. De Vliet is een van de oudste (uit 1638) en meest drukbevaren trekvaarten in Zuid-Holland.

Data 2024:

Zaterdag 13 april: Kick-off in Leidschendam Voorburg
Zaterdag 18 mei: Maassluis
Zaterdag 29 juni: Vlaardingen
Zaterdag 14 september: Midden-Delfland, Leiden, Den Haag en Rotterdam
Donderdag 3 t/m zondag 6 oktober: Schiedam (tijdens het Zie de Schie-festival)