Guido Gezellestraat in Spoorwijk is Liefste Straat van Den Haag

18 March 2023, 14:17 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Peter Snaterse/Beeld in Zicht

De Guido Gezellestraat in Spoorwijk is gekozen tot Liefste Straat van Den Haag. Gangmakers Radia en Hoessein zorgen ervoor dat niemand zich alleen voelt in deze kleurrijke en gezellige straat met rijtjeshuizen. De winnaars ontvingen uit handen van wethouder Kavita Parbhudayal een cheque van 500 euro plus de eretitel ‘Liefste Straat van Den Haag 2022’.

Zo’n 200 gangmakers, buren en samenwerkingspartners van Lief en Leedstraten in Den Haag mochten tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater De Nieuwe Regentes aan de Weimarstraat vrijdagavond stemmen op de vijf finalisten. De nummers twee (Sleepnetstraat) en drie (Da Costastraat) kregen een straatcheque van respectievelijk 250 en 150 euro. De Tivolistraat en Steenhouwersgaarde werden vier en vijf en ontvingen een straatfeestpakket (100 euro) van sponsor Albert Heijn Escamplaan.

Lief en Leedstraten zijn straten waar de buren nog echt naar elkaar omkijken, waar meer aandacht is voor elkaar en waar lief en leed worden gedeeld. Elke Lief en Leedstraat heeft een gangmaker die het Lief en Leedpotje beheert. Den Haag telt inmiddels bijna 400 Lief en Leedstraten.

Tekst gaat door onder foto.

Aardigheidje

Met het Lief en Leedpotje van 75 euro kunnen buren namens de straat een aardigheidje geven bij leuke of juist verdrietige gebeurtenissen. Kavita Parbhudayal: “Als je langsgaat met een bloemetje omdat een bewoner bijvoorbeeld zijn of haar partner is verloren, is het makkelijker om meteen even te vragen of iemand misschien nog hulp kan gebruiken. Op deze manier ontstaat meer en intensiever burencontact. Het is geweldig om vanavond van gangmakers te horen hoe de saamhorigheid in hun straten dankzij Lief en Leed is gegroeid. Daar doen we het voor.”

Naast het Lief en Leedpotje van 75 euro, betaald door de gemeente, ondersteunt Fonds 1818 de Lief en Leedstraten met een jaarlijks straatactiviteitenbudget van 150 euro per straat. Het fonds maakte in De Nieuwe Regentes bekend nog eens drie jaar als partner door te gaan.