Rijswijks Dagblad | Geen zwembad in Laak
mainImage

Geen zwembad in Laak

22 januari 2021, 11:11 uur
Den Haag & Regio

Er komt vooralsnog geen zwembad in Laak. De raad stemde donderdag onder meer tegen een initiatiefvoorstel van Hart voor Den Haag/Groep de Mos, en vóór het 'voorstel' van het college om af te zien van de verbouwing van het gebouw aan de Ketelstraat 23 tot zwembad waarvoor in een burgerinitiatief werd gepleit.

Waar de raad wel voorstemde is een amendent van PvdA en CDA op het Integraal Huisvestingsplan Sport getiteld 'Gooi deur voor zwembad in Laak niet dicht'. Daarin wordt onder meer aangemerkt dat het amendement ook als doel heeft nader te onderzoek te doen of en waar een zwemvoorziening in Laak gebouwd kan worden en dan mee te nemen 'in een integrale afweging' bij het huisvestingsplan.

Het was niet echt waar het burgerinitiatief van mevrouw Chokoud ook donderdag in de raadsvergadering hartstochtelijk voor had gepleit. 

Volgens de gemeente blijkt echter uit een vraag-en aanbodanalyse dat de 7 zwembaden in de stad goed verspreid liggen en ook voor de inwoners van het stadsdeel Laak goed bereikbaar zijn. Wel gaat het college met de initiatiefnemers in gesprek over de mogelijkheid van het gebruik maken van sporthal Lipa en de gymzaal van de basisschool in de Ketelstraat of het Esloo college voor sport-en beweeginitiatieven.