Fans overladen Pierre Wind met zeker 80 kilo trekdrop

13 September 2020, 09:49 uur
Den Haag & Regio
mainImage
ANP

Fans hebben de Haagse topkok Pierre Wind is de afgelopen maanden overladen met vele tientallen kilo’s trekdrop. Wind staat bekend als de grootste trekdrop-liefhebber van Nederland. Hij uitte zijn grote teleurstelling in het AD toen snoepproducent Haribo eerder dit jaar aankondigde te stoppen met de productie van het typische Nederlandse product.

"Ik heb de afgelopen maanden hele dozen vol ontvangen van mensen die nog wat hadden liggen", vertelt Wind verheugd. "Ik heb nu een enorme voorraad, zeker 80 kilo." De Hagenees is groot liefhebber van drop als ingrediënt voor allerhande alternatieve recepten, zoals dropsoep, dropbrood, dropsushi en dropijs.

De topkok, die bekend staat om zijn culinaire experimenten, probeert op dit moment in zijn restaurant het TrammmHuys zijn eigen recept voor trekdrop te ontwikkelen. Op deze manier kan hij de lekkernij blijven verwerken in de bijzondere menu’s die hij in het Trammmhuys live aan tafel bereidt.

Wind presenteerde onlangs zijn boek De Eco Keuken van Wind, waarin hij pleit voor duurzamer koken en eten en mensen concrete tips geeft hoe zij dit zonder al te veel moeite kunnen doen. De Haagse kok maakt zich al tientallen jaren hard voor duurzamer koken en het geven van kooklessen aan jongeren.


Door: ANP