Eerste scoutinggroep voor studenten van start in Den Haag

18 September 2023, 08:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Scouting Haagse Hout

Scouting Haagse Hout start komende week met de eerste scoutinggroep speciaal bedoeld voor studenten in Den Haag.

Iedere student van 18 jaar en ouder met interesse voor scouting is welkom bij de feestelijke opening, komende woensdag 20 september om 20.00 uur aan de Reigersbergenweg 280b in Mariahoeve.

Studentenscouting bestaat al jaren in studentensteden in Nederland, maar nog niet in Den Haag. Nu onze stad steeds meer een studentenstad wordt, is ook hier behoefte aan een studentenscouting.

Scouting Haagse Hout neemt het voortouw: studenten kunnen elkaar ontmoeten en activiteiten ondernemen, zegt voorzitter Annie van der Velden. "Bij de Studentenstam ontmoet je gelijkgestemden in je studentenstad. Samen doe je scoutingactiviteiten: rondom kampvuur, outdoor-activiteiten en ontwikkel je teamgeest. Wij hopen dat we van de eerste studentenstam een groot succes kunnen maken en dat dat naar meer smaakt."

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Scouting Haagse Hout 

Scouting Haagse Hout

Scouting Haagse Hout bestaat al 21 jaar en komt wekelijks bijeen om allerlei spelactiviteiten doen met kinderen en jongeren vanaf 7 jaar. Veel activiteiten vinden plaats in de groene omgeving van Mariahoeve zoals Park de Horst, het Haagse Bos en Marlot. Sinds vijf jaar heeft de scouting het eigen clubhuis Reigersnest op het terrein van de Stadsboerderij aan de Reigersbergenweg aan de rand van de wijk Mariahoeve.