Rijswijks Dagblad | De Mos: hoe is de ventilatie in Haagse overheidsgebouwen?
mainImage

De Mos: hoe is de ventilatie in Haagse overheidsgebouwen?

20 juli 2021, 15:29 uur
Den Haag & Regio

Demissionair premier Mark Rutte riep gisteren tijdens de wekelijkse update over de coronasituatie in Nederland op tot het luchten van huizen. Ventileren dus! Raadslid Richard de Mos wil nu weten hoe het gesteld is met de ventilatie van gebouwen die in beheer zijn van de gemeente Den Haag.

“Al maanden roept Hart voor Den Haag dat goed ventileren van overheidsgebouwen, bijvoorbeeld scholen, een goed wapen is tegen Corona. Maar juist daar missen we iedere vorm van urgentie bij het stadsbestuur”, aldus De Mos. “Coronapraatjes vullen geen ventilatiegaatjes.”

“Goede ventilatie kan volgens de deskundigen voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt via aerosolen, minuscule deeltjes in de lucht die langdurig blijven zweven.” 

Hart voor Den Haag wil van het stadsbestuur weten of zij het belang van ventileren onderkent. Daarbij wil de grootste partij in de gemeenteraad ook een update van het aanbrengen van goede ventilatie in alle (semi)-overheidsgebouwen in de stad 

“Het ventileren van gebouwen is, ook buiten Corona, goed voor een gezond binnenklimaat”, aldus De Mos, die wijst op een rapport van het Landelijk Coördinatieteam Ventilatie op Scholen (LCVS) waaruit blijkt dat slechts 38 procent van de schoolgebouwen in het basis- en voortgezet onderwijs aan de ventilatienormen voldoet. 


Foto: ANP