Het klopt niet....

15 October 2022, 11:22 uur
Columns
mainImage

Terwijl ik deze column schrijf neem ik de laatste slok van mijn kopje babybloed. Heel gedoe om te bestellen bij een pizzeria in Amerika. Maar dan heb je ook wat. Want wie wil er nou niet eeuwig jong blijven? Misschien is het wel een complot hoor, dat je jong blijft door babybloed te drinken. Maar ik neem het zekere voor het onzekere.

Ik heb mijn eigen onderzoek gedaan. En niemand kon bewijzen dat het onzin was. Er zijn wel wat studies die beweren dat babybloed niet werkt. Maar die onderzoekers geloof ik natuurlijk niet zomaar. Wie zegt mij dat zij niet betaald worden door de kinderbescherming? Of dat deze onderzoekers eigenlijk wel weten hoe het echt zit, maar de schaarse voorraad babybloed liever voor zichzelf houden? Het klopt niet.   

Zoals zo veel niet. De tropische temperaturen in de herfst bijvoorbeeld. Of het sluiten van een AZC in crisistijd. Daar kom ik trouwens graag nog eens op terug als de stijgende zeespiegel ons massaal AZC’s in drijft. Zijn wij dan nog ergens welkom?

Het klopt ook niet dat het nieuws is dat de nieuwe burgemeester van Rijswijk een vrouw is. Het zou pas nieuws zijn als er een Nederlandse man van middelbare leeftijd uit de baantjescarrousel van GroenLinks was gevallen. Of iemand uit het bedrijfsleven. 

In de politiek klopt sowieso veel niet. Of iets klopt doet er namelijk niet zo veel toe. Het enige wat echt moet kloppen is de beeldvorming. Dan heb je succes. Voor even. En vaak ten koste van het algehele vertrouwen in de politiek. Het is daarom te hopen dat we in Rijswijk de sleutel van het nieuwe Huis van de Stad geven aan politici voor wie beeldvorming niet telt. Die niet op de foto gaan tijdens het knippen van lintjes, maar die hard aan het werk zijn om de problemen in de stad op te lossen. En die daar dan waardering voor krijgen.

Maar eerst nog maar een kopje… Koffie. Americano, dat dan weer wel.