Het 'foute' pad

15 October 2022, 11:51 uur
Columns
mainImage

Ik ben van origine Oostenrijkse, al 21 jaar in Nederland en sinds 3 jaar enthousiaste Voorburgse. Na mijn carrière op toneel als musicalactrice, danseres en zangeres help ik nu anderen, zichzelf en hun lichaam beter te leren begrijpen en uiteindelijk beste vrienden te worden met hun authentieke zelf door middel van analytische & lichaamsgerichte coaching. 

Ik neem de lezer graag mee in een boswandeling.

We lopen door het bos, af en toe zie je een zonnestraal door de dichte boomtoppen schijnen. Een heerlijke dag voor zo een wandeling.

Onbezwaard lopen we gewoon waar de wind ons heen waait. Bij elke kruising in het bos kiezen we maar de kant waar we denken dat dit ons brengt waar we willen zijn - omgeven van groen, zo ver af van het dagelijkse lawaai als mogelijk.

Opeens staan we op asfalt. Achter ons komen fietsers, daar komt ons een brommer tegenmoet. Het wordt steeds drukker, maar we lopen door, in de hoop dat er toch maar weer een stukje bos aan moet komen. 

“Zullen we omdraaien?” “Nee, omdraaien is geen optie, daar hebben we al gelopen!” Huh? Dat is nou eens een leuke overtuiging. Als maar door blijven lopen, vooral niet omdraaien, terug naar de laatste kruising om een andere weg in te slaan. Ik sta even bij stil wat ik net heb gezegd - herkenning all over. Ik loop niet terug, ik loop vooruit. Ik heb geen foute route ingeslagen, ik ben op een pad wat niet zo lekker loopt tot ik ergens kom waar het wel weer goed is. En waarvoor? 

In de tussentijd wordt het steeds minder prettig om daar te lopen, lawaai, uitkijken om niet overreden te worden, alles behalve waar we hier voor kwamen… 

Zullen we omdraaien? Wat een goed idee! 

We lopen terug het bos in, nemen een andere afslag en lopen nog een uur in de mooiste bossen, tussen vogels en heerlijke geuren.

Soms is een stap terug uiteindelijk een stap vooruit......