Rijswijks Dagblad | Enkelsjaaltjes

Enkelsjaaltjes

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

‘Zachtjes gaan de paardenvoetjes

Trippel, trappel, trippeltrap.’

Ik hoor Sint al langzaam weer terug naar Spanje gaan. En alle Rijswijkse pikzwarte Pieten moeten op de boot vast iets uitleggen. Snotneuspiet, regenboogpiet en roetveegpiet, ohh, ohh, ohh, die zullen zo wel hun vragen hebben. Waarom mochten zij niet mee naar Rijswijk? Niet lopen in de stoet?

En Amerigo? Die heeft zijn versieringen weer af en mag als mooie vrije witte schimmel – wel nog even op de boot- weer rondhangen en chillen in zijn eigen sintweides. Altijd beter op de boot dan in een box in het vliegtuig. Hoewel? Beter? Misschien moet Sint toch maar eens gaan vliegen. Even afzien voor iedereen maar ook het paard kan dan eerder bijkomen van die drukke weken in ons landje, in Rijswijk. Kunnen Sint en zijn Pieten weken eerder het komend sinterklaasfeest voorbereiden. Wat wordt in 2019 een hype? Waar nu weer eens de cadeautjes kopen.

Ik zou Sint graag een suggestie doen. Maar dan moet hij eerst vooral goed naar zijn eigen paard kijken en dan naar de enkels van vele, vele Rijswijkers.

Wat heeft Amerigo om? Enkelsjaaltjes!

En kijk nu eens Sint naar al die arme Nederlandse kinderen, pubers en ouders die mee willen doen met de jeugd. Jongens en meisjes? Wat hebben ze allemaal? Van die blote enkels. Dus, wat kan Sint in 2019 royaal inkopen? De nieuwe rage: enkelsjaaltjes in alle kleuren en maten.

Graag gedaan, deze tip Sint. En oh, ja, dank voor alles.

Yvonne Hagenaars

 


Foto: Digitaal Dagblad