De geschiedenis is gewelddadig

5 August 2022, 09:02 uur
Columns
mainImage

Laat ik het direct vertellen. Ik heb niets met Thiery Baudet. Laat staan met zijn gedachtegoed. Sinds de uil van Minerva is geland bij hem is het erger geworden.

Van God los.

Hoewel daar geloof ik ook niet in. 

Maar, als iemand gelijk heeft dan heeft ie dat. Vind ik. Tijdens een parlementaire vergadering zei Baudet: accepteer de wereld zoals die is en niet zoals je zou willen dat die is.

Er werd nog wat tegengas gegeven door D66. Maar inmiddels weten we dat die partij wereldvreemd is. CO2 verhandelbaar voor de rijken. Tja. Hoe ver sta je af van de werkelijkheid. Mijn socialistische vrienden werden Big Brother verweten maar dit is het gewoon in het kwadraat. D66. Van Mierlo: “We gaan het anders doen…”

Kan je nagaan hoe er in boardrooms wordt gedacht en gehandeld. 

Beangstigend.

Meer dan Baudet. Die zei alleen maar dat het wensdenken van de Atlantische alliantie een utopie is. Regimechange. Militair ingrijpen om een westerse democratie op te leggen. Hoe vaak hebben we het niet gehoord?

Afghanistan, Irak? Mislukt. Maar ook Chili, Cuba, Vietnam, Venezuela, Nicaragua, El Salvador, Argentinië. Het heeft een paar echte Democraten uit het vliegtuig gegooid en duizenden doden. En een dictatuur met goedvinden van de VS.

Ook de vrouwen in Afghanistan konden we niet redden. Heel erg vooruitstrevend. Not. Had dan het lef om er te blijven. Voor de vrouwen.

Dus Baudet heeft gelijk. Accepteer dan de wereld zoals die is. Of grijp echt in.

Maar dat dient geen enkel economisch doel. Laat staan de rechten van vrouwen.

Dus China neemt Taiwan in. Niet zo vreemd als je de geschiedenis kent. Terecht vanuit de Lange Mars van Mao geredeneerd. Terecht vanuit redelijk denken? Niet. Maar wie grijpt in dan?

En Rusland? We wachten af.

Ideas are peacefull, history is violence.

We zitten op een eiland. Laten we heel goed nadenken hoe we moeten overleven. Vroeger trok je je achter de kasteelmuren terug. Die luxe hebben we niet meer. Ook de luxe niet meer dat een stel halve zolen wereldvreemde ideeën de wereld ingooien. 

Dus de nieuwe wereldorde is er al. En die is niet zoals we hem of haar of binair zouden willen zien. Maar die er altijd is geweest. 

Smerig, onrechtvaardig, voorspelbaar, gewelddadig. Ondanks VN en Amnesty.

Laten we er het beste van maken. Wij wonen in Utopia. Koester het en verdedig het.