Rijswijks Dagblad | Column Perry Telle: Ga erop uit en blijf leren

Column Perry Telle: Ga erop uit en blijf leren

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Vorige maand ben ik twee dagen in Londen geweest bij Xerocon, een innovatieve conferentie van Xero (een applicatie om het MKB te laten groeien).

Ik zag interessante nieuwe ontwikkelingen en ik leerde dat we als bedrijf/Hoornwijck Groep op de goede weg zijn. Dit door kennis op te doen en door veel te praten met collega’s, allemaal eigenaar van een onderneming, over wat zij doen en hoe zij dat doen. Het uitwisselen van dit soort ervaringen beschouw ik als iets wezenlijks voor iedere ondernemer als je het beroep serieus wilt beoefenen en blijven beoefenen in de toekomst.

Ik realiseerde mij weer hoe belangrijk het is dit soort trips regelmatig te maken. Het houdt je scherp, je weet waar je staat en waar je kunt groeien, je vergroot je kennis en je netwerk. Stilstand is achteruitgang. Je moet blijven leren en verbeteren als je als ondernemer zowel zakelijk als privé gelukkiger wilt worden. Met de juiste en up-to-date kennis ben je namelijk niet meer afhankelijk van anderen. Je gaat uit van je eigen kracht en maakt gedegen keuzes. Zo werk je niet alleen in de zaak, ook aan de zaak.

Ik verbaasde me dan ook over het ongenoegen dat mensen uitten richting wethouder Lugthart na een trip met collega’s naar Düsseldorf om kennis te delen. Pure onwetendheid. Het is tenslotte makkelijker om op social media te klagen dan iemand te steunen. Ik kan jullie vertellen, dit was geen snoepreisje. Dit is noodzakelijk voor de uitoefening van zijn beroep. Om de juiste keuzes te maken moet hij kennis hebben en aan zijn netwerk en vertrouwen bouwen. Burgemeester of Wethouder is een ambacht en deze competenties horen daarbij. Het lijkt mij gaaf als iedereen een dergelijke beslissing juist wel kan waarderen en hem massaal een duimpje omhoog geeft. Rijswijk maken we tenslotte samen.

Question assumptions! Het verhaal dat je leest, hoeft niet het hele verhaal te zijn. Doe kennis op voor je er een mening over vormt. Wat je ook doet, blijf nadenken.

Perry Telle


Foto: Digitaal Dagblad