Column Coen Sleddering (VVD): Minister Bruno Bruins kijkt mee met de sport in Rijswijk

14 March 2018, 00:00 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Column Coen Sleddering (VVD): Minister Bruno Bruins kijkt mee met de sport in Rijswijk

De laatste volle week voor de gemeenteraadsverkiezingen is van start gegaan. Een week vol met debatten. En de laatste canvas en flyer acties. Het is bekend dat veel kiezers hun keuze op het laatste moment pas maken, dus er is nog genoeg werk aan de winkel voor de campagneteams.

Het was heel leuk dat VVD minister Bruno Bruins op bezoek kwam in Rijswijk. Het thema van zijn bezoek was sport. Hij onthulde een groot bord op de plek waar de nieuwe Rijswijkse sporthal gebouwd gaat worden. Wethouder Van Hemert sprak daarbij een kort woordje waarbij hij aangaf dat er 20 jaar over deze hal gepraat is, maar dat het nu echt gaat gebeuren. Ongelooflijk dat zo’n proces zo lang moet duren, maar passend in de VVD traditie, gaan wij het nu echt doen. De aanwezige bestuursleden van de sportverenigingen in Rijswijk waren zeer enthousiast en werden door de minister bij de onthulling betrokken. Daarna vertrok de minister naar het VVD politiek café, dit keer geheel in het teken van de sport. Hij werd daar welkom geheten door de Rijswijkse burgemeester en dat werd zeer op prijs gesteld door de minister. Na enkele spoedtelefoontjes en een conference call vanuit de keuken van onze trouwe gastheer Ton’s muziekcafé, kon de minister beginnen met zijn bijdrage aan de start van de sportraad in Rijswijk. De aanwezige leden van de sportraad bedankte wethouder van Hemert voor zijn actieve rol bij het tot stand komen van de sportnota en sportraad. De sportverenigingen hebben maximaal geparticipeerd bij het opstellen van de nota. Ook hier een voorbeeld van gewoon doen: Niet praten over participatie ,maar doen!

De aanwezigen konden na de installatie in gesprek gaan met de minister en maakten daar goed gebruik van. Afspraken werden gemaakt, emailadressen uitgewisseld en zelfs een serie publicaties over de gehandicapte sport werden aan de minister meegegeven. Als lobbyist was het leuk om te zien dat de sportverenigingen nuttig gebruik maakten van de aanwezigheid van de minister. Uiteindelijk vertrok de minister met als bagage drie loodgieterstassen met ambtelijke stukken die nog afgehandeld moesten worden alvorens te vertrekken naar Korea voor de Olympische Spelen voor de gehandicapte sporters.

Een mooie avond waarop het VVD politiek café weer eens aantoonde een goed communicatiemiddel voor de politiek geïnteresseerden in Rijswijk te zijn.

Coen Sleddering