Rijswijks Dagblad | Kunstwerk als herkenningspunt?

Kunstwerk als herkenningspunt?

mainImage

In de middenberm van de Prinses Beatrixlaan staan drie zwarte stalen, gestroomlijnde vormen. Door de witte strepen op de ‘staart’ doet het kunstwerk denken aan een futuristische auto of aan verkeer met witte uitlaatgassen. Het kunstwerk wordt in de volksmond dan ook wel Batman-mobiel genoemd.

Het kunstwerk valt vooral op in de avond, omdat de lange witte strepen dan in verschillende kleuren zijn verlicht. Deze vallen goed samen met de andere verlichting in de directe omgeving, zoals van de stoplichten, het verkeer en de gebouwen.

Aanleiding
‘Project Rijswijk’ is in opdracht gemaakt van de gemeente Rijswijk door de Belgische kunstenaar David Neirings. Het kunstwerk moest een herkenningspunt worden voor mensen die Rijswijk in- en uitrijde. "Bjzonder dat het kunstwerk een herkenningspunt moet voorstellen", aldus Rijswijks Belang. "Vanaf medio april tm oktober ( ruim 5 maanden) staat het kunstwerk " verstopt" in het onkruid. Onze fractie gaat hier vragen over stellen in de eerst volgende Forum vergadering". 

Wat is uw mening over dit kunstwerk? Plaats een reactie op de Facebookpagina van Rijswijks Dagblad


Foto: Rijswijks Belang