Viruswaanzin.com gekocht, link verwijst naar RIVM

29 August 2020, 23:30 uur
Algemeen
mainImage
ANP

Een onbekende heeft op internet de domeinnaam viruswaarheid.com gekocht. Wie op deze link klikt, komt op de officiële website terecht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM). Op Twitter wordt er veel op gereageerd. "Ik moet zeggen dat viruswaarheid wel een zeer betrouwbare website heeft", zegt iemand.

De actiegroep Viruswaarheid, voorheen Viruswaanzin genaamd, is zelf niet te spreken over de actie. "Wij hebben gezien dat het @RIVM onze domeinnaam viruswaarheid.com heeft gestolen. Dit is natuurlijk complete waanzin. Wij bereiden een rechtszaak voor om deze misleiding te stoppen", staat op een Twitteraccount met de naam Viruswaarheid te lezen. Volgens jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid is dat account een nepaccount. Maar er wordt wel degelijk onderzocht of de club stappen kan ondernemen tegen het gebruik van viruswaarheid.com en welke juridische stappen dan en tegen wie precies, zo benadrukt hij.

De domeinnaam viruswaarheid.com is niet officieel van de actiegroep, zegt hij. "Maar wij hebben de domeinnaam viruswaarheid.nl en als het een bekende naam betreft dan kun je er wel wat mee."

Een woordvoerder van RIVM ontkent iets met de zaak te maken te hebben. "Iemand heeft dat gedaan, maar ik weet niet wie. We konden er wel om lachen, maar wij hebben het niet gedaan", aldus de woordvoerder.