mainImage

Rondleidingen op maat bij Museum BB in Rijswijk

23 juli 2020, 15:18 uur
Algemeen

Voor de openstelling van het Museum Bescherming Bevolking op 5 juli ontvingen zij een bijzonder verzoek. Een bezoekster met een visuele handicap wilde graag de commandopost en bunkers bezoeken en deed daarbij het verzoek of er ook voorwerpen gevoeld en betast mochten worden. Dat heeft ons aan het denken gezet en uiteindelijk doen besluiten deze bezoekster een speciale rondleiding te bezorgen.

Een week later ontvingen wij een mooi compliment van de stichting 'Oren en Ogen tekort': “Onlangs heeft een van onze kritische bezoekers een bezoek gebracht aan jullie commandopost in Rijswijk. Zij was erg te spreken over de mogelijkheden die ze kreeg als blind persoon om dingen aan te kunnen raken.”

En zo reageerde de organisatie van het Museum Bescherming Bevolking: "Verheugd over dit compliment maar vooral ook over de positieve beleving van de bezoekster in kwestie hebben wij besloten onszelf aan te melden bij de stichting. Zodat mensen met een visuele beperking tijdens een bezoek aan ons museum altijd mogen verzoeken om voorwerpen aan te raken en te bevoelen. Wij zijn blij dat wij ook voor hun een bijzondere beleving mogen en kunnen verzorgen."


Foto: Museum Bescherming Bevolking