Zure nederlaag voor Refleks in slotminuut

Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Onder ideale weersomstandigheden verloren de korfballers van Refleks 1 zaterdag nipt van het Utrechtse Synergo: 15-16. Hierdoor blijven de Rijswijkers na zes wedstrijden zevende in de Eerste klasse C en dus nog onder de degradatiestreep.

Refleks was gedreven om de punten dit weekend in Rijswijk te houden. Zaterdag kwam Synergo, de nummer twee van de ranglijst, op bezoek op Sportpark Prinses Irene. Dit beloofde een spannende wedstrijd te worden. Niks bleek minder waar. Vanaf het begin ging het duel gelijk op. Zo lukte het beide ploegen niet om een gat te slaan van meer dan 3 doelpunten.

Na een ruststand van 7-8 in het voordeel van Synergo, kwamen beide teams weer fel uit de kleedkamers en was het scoreverloop na rust gelijk aan van de eerste helft. Met nog tien minuten op de klok was het 14-14 en deze stand bleef een aantal minuten op het scorebord. Beide ploegen wisten nog een doelpunt te scoren en toen begon de zenuwslopende laatste minuut. Zowel Refleks als Synergo kregen nog een kans om de wedstrijd binnen te slepen, maar wat de Rijswijkse formatie net niet lukte daar slaagden de gasten wel. Met een afstandsschot bracht Synergo de eindstand op 15-16.

Een zure nederlaag voor Refleks dat op z’n minst een punt had verdiend. Die moeten dan volgende week gepakt worden in de belangrijke uitwedstrijd in Almere tegen EKVA. Wil Refleks halverwege de veldcompetitie boven de degradatiestreep uitkomen, dan moet er gewonnen worden.

Tekst: Jennifer Vink