Aanstaande zondag 3 juni wordt om 13.00 uur het startschot gelost van de eerste Eendjesrace Rijswijk. Ruim 3000 gele badeendjes zwemmen dan in de vijver tussen de Rijswijkse Schouwburg en het toekomstige Huis van de Stad naar de finish. Het nummer gekoppeld aan de winnende eendje wint een eendjesgele scooter, merk Vespa Sport, Sprint Edition. Daarnaast zijn er nog 135 andere prijzen. De echte winnaars zijn echter RestoVanHarte en Park Overvoorde waar de opbrengst aan gedoneerd wordt.

De Eendjesrace wordt een vermakelijke happening voor jong en oud in Rijswijk om bij aanwezig te zijn. De koper van het lotnummer van het winnende eendje gaat met een eendjesgele scooter, een echte Vespa Sport, Sprint Edition, naar huis. Maar de strijd gaat ook om maar liefst 135 andere aantrekkelijke prijzen geschonken door de Rijswijkse winkeliers. Deze variƫren van een zilveren Eendje van Koster Klokken, tot 10 gevulde boodschappentassen van de Hoogvliet en cadeaubonnen, zonnebrillen, vaste planten, kappersbeurten, afslankbehandelingen, een worstmaakavond bij Vrijenhoek en nog veel meer. Het volledige prijzenpakket is te vinden op www.rijswijk3vliet.nl. Daar zijn tot zaterdagavond nog de laatste loten te bestellen.

Burgemeester Michel Bezuijen geeft het startschot. Bij weinig wind worden de eendjes geholpen door duikers van duikclub Barracuda met bladblazers. De winnende eendjes koersen af op een finish , die gemaakt is door leerlingen van de Stanislas Praktijkschool. Daar controleert de notaris de nummers en maakt de burgemeester de winnaar van de scooter bekend. Alle prijzen zijn ter plekke door de winnaars af te halen of later op zaterdagen in de Boekenmarkt in de Kerkstaat.

De opbrengst van de race gaat naar een definitieve huisvesting voor RestoVanHarte en een Educatieve natuurroute in Park Overvoorde. Wethouder Marloes Borsboom opent de route om 15.30 uur bij de ingang aan de Van Vredenburchweg bij de Beatrixlaan.

Rotaryclub Rijswijk3Vliet viert met organisatie van de eendjesrace haar 25-jarig jubileum. Samen met de leden van de andere Rotaryclubs in Rijswijk zorgen ze er zo voor, dat op een leuke manier lokale goede doelen geholpen worden. Het is plezier om te merken, dat het initiatief echt leeft. Het is breed opgepakt door maatschappelijke organisaties, gemeente, hoofdsponsoren en tientallen winkeliers. Daarmee zorgt de race voor verbinding en verbondenheid in onze stad.