De nostalgische voetbalclubs uit de Haagse regio mogen nooit worden vergeten, en daarom werd acht jaar geleden een idee geboren om te proberen zoveel mogelijk voetballers (en leden) van al die opgeheven clubs eenmaal per jaar weer gezellig bij elkaar te laten komen middels een klein toernooitje en feestavond. Dit kleine toernooitje waaraan dus alleen maar teams van niet meer bestaande voetbalverenigingen aan mee mogen doen, is inmiddels traditie geworden en uitgegroeid tot een van de grootste voetbalreunies in Nederland.

De honger naar ons gezellige voetbalverleden leeft enorm want (helaas) komen deze tijden nooit meer terug. Niet alleen oud-voetballers ontmoeten elkaar op deze bijzondere dag maar ook oud-trainers-, leden-, bestuursleden- en supporters van al die clubs die niet meer bestaan.

Zaterdag 19 augustus a.s. is het vanaf 12.00 uur weer zover! Het Haagse Voetbalhistorietoernooi is op het complex van de Hsv VUC aan Het Kleine Loo te Den Haag. Voor de achtste editie van het toernooi hebben maar liefst 54 teams van niet meer bestaande voetbalverenigingen zich ingeschreven.

Vanuit Rijswijk zijn dit : Juventas, De Flamingo’s, Haaglandia met twee teams, Rijswijk, De Valkeniers en Dynamo’67. Laatstgenoemde club zou dit jaar haar 50 jarig bestaan hebben gevierd.

Meer informatie over dit toernooi en al die ‘verdwenen clubs uit de Haagse regio kun je vinden op www.dehaagsevoetbalhistorie.nl De entree is gratis (ook voor de feestavond)

Zaterdag 19 augustus zal een feest der herkenning zijn op Sportpark het Kleine Loo te VUC.

Redactie: Rene Marquard