Het eerste wat je ziet wanneer je SportCity Rijswijk aan de Dr H Colijnlaan binnenkomt, zijn tafels met dierenvoeding en speeltjes. Winonah de Haas en Ellen Clarisse (foto) zijn echte dierenliefhebbers en weten dat dieren vaak de beste maatjes zijn van mensen.  Zeker ook voor mensen die het even moeilijk hebben en bij de Voedselbank lopen.

“Met SportCity doen we ieder jaar verschillende acties voor een goed doel”, vertelt Winonah de Haas. “Zo is er al een spinning marathon en inzameling voor MS geweest en een donatie aan de dierenambulance. Vorig jaar hebben we ook spullen opgehaald voor de dierenvoedselbank. Alle personeelsleden waren er voorstander dat we het ook dit jaar zouden doen. Mensen die in financiële problemen zitten, hebben vaak huisdieren, het zijn hun maatjes. Vaak krijgen ze het advies de huisdieren weg te doen omdat deze teveel geld kosten. Wij willen dat graag helpen voorkomen. Ten eerste omdat we niet willen dat de dieren in het asiel komen en ten tweede omdat de mensen veel steun hebben aan hun huisdieren.”

“We zijn dit jaar op 23 november begonnen en willen deze week nog veel spullen ophalen ondanks dat we al heel veel spullen hebben ingezameld. Het loopt echt geweldig. We hebben behoefte aan voeding, manden, speeltjes en noem maar op. We zijn enkele weken geleden bij de “Dierenshop Rijswijk” op de Huis te Landelaan geweest en daar kregen we tassenvol met spullen mee. Het leeft echt bij de mensen. De 22e gaan we de spullen bij de dierenvoedselbank op het Westhovenplein in Den Haag langs brengen, waar alles wordt ingezameld. Dus ook voor de Rijswijkse gezinnen die het moeilijk hebben. Mensen die nog voedsel willen doneren op de tafels zijn van harte welkom, ook voor een gratis kopje koffie bij SportCity Rijswijk!”