Uit onderzoek blijkt dat 52% van de kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, later minder snel in de financiële problemen komen. Rabobank Regio Den Haag organiseert daarom in de herfstvakantie, van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober, de Digitale Spaarweek.

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar met een spaarrekening bij de Rabobank ontvangen in het kantoor in Rijswijk een cadeautje als ze hun spaargeld komen storten. Tijdens de Digitale Spaarweek wordt ook de nieuwe zakgeld-app Rabo PinPin geïntroduceerd die financieel bewustzijn creëert en ervoor zorgt dat kinderen in een veilige omgeving, spelenderwijs leren omgaan met geld.

De gratis app is vanaf 16 oktober te downloaden in de App Store of Google Play Store. Kinderen kunnen tijdens de Spaarweek ook meedoen aan een selfiewedstrijd door een foto te maken met de reuze PinPin pinguïn in het Rabobank kantoor. Geld winnen met origineelste selfie In het Rabobank kantoor aan het Generaal Eisenhowerplein in Rijswijk staat tijdens de herfstvakantie een megagrote Rabo PinPin Pinguïn waarmee kinderen een originele selfie kunnen maken.

Er zijn twee categorieën: Kinderen van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Op ieder kantoor is er per leeftijdscategorie één winnaar. Door het insturen van deze selfie (voor vrijdag 27 oktober o.v.v. naam, leeftijd en locatie kantoor) naar [email protected] maakt de meest originele selfie met PinPin kans op €20,-.

Met de gratis PinPin app raken kinderen op een verrassende manier bekend in de wereld van geld. Door een koppeling met de betaalrekening en de nieuwe zakgeld-app PinPin, kan een kind het eigen saldo checken en spaarpotjes bedenken. Na het scannen van de kleine pinpas-marker kunnen ze met PinPin spelen en hem verzorgen en daarmee virtueel geld verdienen: pegels. Met deze pegels koop je eten en leuke kleren voor PinPin.

PinPin verschijnt in augmented reality na het scannen van de markers: de pinguïn komt tevoorschijn via het beeldscherm van de telefoon of tablet in de eigen omgeving. Zo loopt PinPin over tafel waar en wanneer je maar wilt. Door het scannen van de grote, veilige marker kan er een koppeling worden gemaakt met de betaalrekening van het kind. Tijdens de herfstvakantie doen alle kantoren in de regio Den Haag mee.