Het is momenteel een heet hangijzer binnen de gemeente Rijswijk. De situatie op de Hoornbrug waar auto’s moeten afslaan en het fietspad moeten kruisen. Fietsen en bromfietsen komen soms met hoge snelheid van de Hoornbrug af. Maar het lijkt er vooral op dat het tweerichtingsverkeer het overzicht parten speelt.

Yvonne Franken, in Rijswijk bekend als fotografe, was zaterdagavond rond 6 uur ’s avonds slachtoffer van deze gevaarlijke situatie. Zij kwam van de linkerkant van de afslaande auto aangereden en werd geschept. Met gekneusde ribben, een gebroken pols en een gehavend gezicht tot gevolg. Wij vroegen haar wat de oplossing zou moeten zijn om dit soort hachelijke situaties te voorkomen.

Een gehavende Yvonne in het ziekenhuis

“Ik denk dat je de optie weg moet halen om op het fietspad in twee richtingen te mogen rijden. Rechts fietsers netjes rechtuit en overkant ook. Of die straat afsluiten voor auto’s. Verder op de Haagweg kunnen ze ook links bij het stoplicht richting Oud Rijswijk. De afslaande rij naar rechts na de brug houdt ook veel op. Het zit niet in ons systeem om daar links en rechts te kijken. Aan de overkant ligt een fietspad. Maak die breder en beter.”

De selfie die Franken in het ziekenhuis heeft gemaakt laat aan duidelijkheid niet te wensen over: ”Ik heb behoorlijk veel pijn. Direct na het ongeluk ben ik flauwgevallen van de pijn. Ik kwam weer bij in de ambulance. Echt mazzel gehad. Had anders kunnen aflopen. De bestuurder die me aanreed was een jonge knul die nog maar drie maanden zijn rijbewijs had. Ik weet niets van hem. Ik ga ervan uit dat de politie zijn gegevens heeft. “