Eindelijk was het dan zover. Woonwagencentrum Molenhof is compleet vernieuwd. Voor de bewoners en de gemeente komt hiermee een einde aan een lange periode van herstel en investeren.

In 2012 besloten de gemeente Rijswijk en woningcorporatie Vidomes gezamenlijk tot de vernieuwing van woonwagencentrum Molenhof. Met een substantiële financiële bijdrage van de gemeente en collega-corporatie Rijswijk Wonen voerde Vidomes de afgelopen twee jaar de vernieuwing uit.

Hiermee is een langgekoesterde wens van de bewoners in vervulling gegaan: een nieuw centrum dat voldoet aan de eisen van deze tijd. Dat vierde Vidomes dan ook samen met bewoners, gemeente en andere betrokken partijen op 3 december. De oudste bewoner van de locatie kreeg van Vidomes als symbolisch gebaar het oude straatnaambord van de Broekmolenweg. De jongste bewoner kreeg een blikken woonwagen. Van de gemeente ontvingen de bewoners een cheque van € 750,- voor de aankoop van speeltoestellen.

Marianne Levering, directeur Klant bij Vidomes, zei op deze dag tegen de bewoners: “We zijn blij dat we u een goed huis kunnen bieden op een mooie locatie. We hopen dat u hier nog jaren prettig woont samen met uw familie en buren. We wensen u veel woonplezier.” Wethouder Van der Meij sloot zich hierbij van harte aan en feliciteerde daarnaast alle bewoners met het 30-jarige bestaan van Molenhof. Ook de heer Roels sprak namens de bewoners zijn blijdschap uit met het bereikte resultaat.