Winst, verlies en gelijkspel voor vierdeklassers uit Rijswijk

7 October 2018, 15:25 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Wisselende resultaten zaterdag voor de drie Rijswijkse voetbalteams in de derde speelronde in de Vierde klasse. Semper Altius moest bij Ariston '80 de eerste nederlaag van het seizoen slikken. Vredenburch won in dezelfde poule C nipt met 2-1 van Haagse Hout en blijft daarmee ongeslagen. RVC Celeritas leek tegen koploper op winst af te stevenen, maar zag GSC ESDO in blessuretijd alsnog gelijk maken (2-2).

Semper Altius begon zaterdag net als tegenstander Aristos’80 als ongeslagen koploper van de Vierde klasse C aan het onderlinge duel. In de topper bleken de Delfste studenten echter te sterk voor de Rijswijkers die met een 3-0 nederlaag naar huis werden gestuurd.

Vredenburch speelde dit weekeinde pas de tweede competitiewedstrijd, vorige week waren roodblauwen vrij. De Rijswijkers hadden het op Sportpark Vredenburch lastig met Haagse Hout maar wisten met de 2-1 winst wel drie punten bij te schrijven.

RVC Celeritas
Het spektakel vanuit Rijswijkse kant kwam dit weekeind van RVC Celeritas. Dat kreeg zaterdag koploper GSC ESDO op bezoek op Sportpark Prinses Irene. Na de 0-1 ruststand werd RVC Celeritas in de tweede helft brutaler en kreeg steeds meer controle over de wedstrijd. Kort na de hervatting tekende de fysiek sterke Jeffrey Persoon ook de gelijkmaker aan. De gasten uit Den Haag werden regelmatig verrast en moesten een aantal maal aan de noodrem trekken. Dit leidde ook tot een strafschop die door Roger Smees verzilverd werd; 2-1.

In de slotfase hield de thuisploeg moeizaam stand, mede door een rode kaart en een blessure voor Ayaaz Mokiem, waardoor RVC Celeritas met 9½ man verder moest. In de achtste minuut van de verlenging (!) viel dan toch de Haagse gelijkmaker, waarna er direct werd afgefloten. Eindstand 2-2.

Bron: Het Haags Amateur Voetbal, Foto: Archief