De afgelopen 25 jaar heeft Museum Rijswijk met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Binnenkort gaat er een nieuwe, korte cursus (3 bijeenkomsten) van start: ‘Schatten in Schotland’.

De cursus wordt gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 30 jaar cursuservaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden informatiebladen met een samenvatting van het behandelde uitgereikt.

‘Schatten in Schotland’ start op maandagmiddag 12 maart en bestaat uit 3 bijeenkomsten, kosten € 40,—. Data: 12, 19 en 26 maart 2018. Tijdstip: 13.30-15.15 uur.

In deze cursus staan Zuidwest Schotland en Glasgow centraal. In de 19e eeuw was Glasgow een bijzonder rijke stad. De vele scheepswerven langs de Clyde zorgden voor economische voorspoed. Zodoende bloeide ook de kunst. De ‘Glasgow School’ bestond uit verschillende losse kunstenaarsgroepen zoals de ‘Glasgow Boys’ (realisten en impressionisten) en de ‘Spook School’ (de Art Nouveau van Charles Rennie Mackintosh). Op het platteland in het zuidwesten van Schotland staan verschillende ‘stately homes’ en er zijn opmerkelijke tuinen te vinden vanwege het zachte klimaat. Diverse opmerkelijke culturele uitingen worden in deze korte cursus onder de loep genomen.

Een bijzonder interessante cursus, de afbeeldingen worden geprojecteerd op groot formaat!
Nog enkele plaatsen zijn beschikbaar. Er is een parallelgroep in Muzee Scheveningen op de dinsdag (inhaalmogelijkheid!).

Een cursusbrochure is kosteloos aan te vragen bij de docente, [email protected] of tel. 0181-482236 of afhalen in Museum Rijswijk, Herenstraat 67, Rijswijk, tijdens de openingstijden van het museum: dinsdag t/m zondag van 11-17 uur.