Dinsdagavond 8 november rond 19.30 uur is tijdens een forse regenbui een scheur ontstaan in de nooddakbedekking van het wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan. Hierdoor is een ernstige lekkage ontstaan. Op het moment van de lekkage vonden nog diverse wijkactiviteiten plaats in het pand. Op last van de brandweer is het pand ontruimd en is de elektriciteit uitgeschakeld.

De aannemer die de afgelopen periode bezig is om de dakbedekking van het wijkcentrum te vervangen, is direct ingeschakeld om een noodreparatie aan het dak uit te voeren.

Vanmorgen is vastgesteld dat de noodreparatie is gelukt en dat de lekkage onder controle is. Een schoonmaakbedrijf is ingeschakeld en een elektricien heeft de elektrische installaties nagekeken.
De gebruiker van het wijkcentrum, Welzijn Rijswijk neemt de eventuele schade op en heeft de diverse activiteiten weer opgestart. Wethouder René van Hemert verantwoordelijk voor de gemeentelijke accommodaties heeft zich vanmorgen van de situatie op de hoogte gesteld. “Door adequaat handelen van medewerkers en hulpdiensten is de overlast beperkt gebleven”, aldus Van Hemert.