Wethouder Nicole Dierdorp van financiën en onderwijs heeft aan de fractie en het bestuur van D66 Rijswijk bekend gemaakt dat zij in de volgende collegeperiode niet door gaat als wethouder. Na een succesvolle behandeling van de begroting in de laatste raadsvergadering is zij toe aan een nieuwe inhoudelijke uitdaging. Het Rijswijkse D66 afdelingsbestuur en de fractie vinden het erg jammer dat ze stopt met haar huidige positie.

Fantastisch
Volgens D66 afdelingsvoorzitter Oscar Reiche verliest Rijswijk een fantastische wethouder. “Nicole is hét gezicht in Rijswijk voor een goed betrouwbaar bestuur en gezonde financiën. Mede door haar inzet staat Rijswijk er na vier jaar veel beter voor op financieel vlak en gaan we met veel vertrouwen de toekomst tegemoet. We mogen blij zijn dat mensen zoals Nicole zich vier jaar voluit inzetten voor onze stad. Gelukkig blijft Nicole nog wel actief voor de lokale afdeling om haar opgedane kennis van de afgelopen jaren over te brengen op de nieuwe kandidaten.”

Dolmans
D66 lijsttrekker Dolmans is zelf geen kandidaat voor een wethouderschap in een volgend College. “Ik wil als fractievoorzitter het D66 geluid in Rijswijk duidelijk laten horen. We hebben een uitstekende kandidatenlijst voor de raad en D66 streeft ernaar weer deel te nemen aan het collegebestuur. De kiezers kunnen er op rekenen dat we opnieuw een geschikte wethouder leveren.”

Kiezen
Volgens D66 Rijswijk lijsttrekker Dolmans staat er veel op het spel bij de komende gemeenteraadsverkiezingen: “Kiest Rijswijk voor een bekrompen blik en het buitensluiten van mensen? Of kiezen de Rijswijkse inwoners voor goed bestuur, vrijzinnigheid en redelijkheid in onze stad! D66 Rijswijk gaat de komende maanden keihard werken om de kiezer voor dat laatste te winnen.”