Op donderdag 1 maart staat de groep Wëreldbänd in De Rijswijkse Schouwburg. Slapstick connaisseur André van Duin omschreef deze show als ‘overweldigend en briljant’ en Youp van ’t Hek schreef “Dit is theater zoals theater hoort te zijn”. Met zonder uitzondering 4**** en 5***** recensies werd SLÄPSTICK een van de best gewaardeerde voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen en ondertussen staan ook de eerste buitenlandse tours geboekt. Reden te meer voor theaterliefhebbers in Nederland deze muzikale theatervoorstelling de komende maanden nog in eigen land te gaan bekijken! Check alvast SLÄPSTICK (international) trailer en SLÄPSTICK publieksreacties

De vijfkoppige Wëreldbänd is erin geslaagd om de internationale aandacht ook na het Fringe Festival in Edinburgh op peil te houden. Volgend seizoen spelen ze hun voorstelling SLÄPSTICK in Engeland, Denemarken, Duitsland, België en Italië. In het seizoen erna zullen ook bestemmingen buiten Europa volgen. Hiermee schaart de Wëreldbänd zich in het selecte gezelschap van Nederlandse acts die ook in het buitenland brede erkenning oogsten. Tussen januari en april 2018 krijgt het Nederlandse publiek de laatste kans om SLÄPSTICK te bezoeken.

De Wëreldbänd speelt SLÄPSTICK vanaf 18 januari nog drie maanden in theaters door heel Nederland. De reprise tour wordt geheel in stijl afgesloten met twee voorstellingen in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam op 14 en 15 april 2018. In december 2017 is de Wëreldbänd een maand lang te gast bij het Wereldkerstcircus in Stuttgart.

Met SLÄPSTICK brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot Spike Jones en van de Marx Brothers tot Mini & Maxi. Geïnspireerd door deze zo bewonderde voorgangers maakt de Wëreldbänd zijn eigen muzikale variété en geeft hiermee een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy.

Kijk hier voor een voorproefje: https://www.youtube.com/watch?v=z-TVUPw5AkM&feature=youtu.be

Kijk ook op: www.wereldband.nl

foto: the Artist Cube