De politie is nog steeds met het onderzoek bezig naar aanleiding van het fatale ongeval waarbij een 62-jarige man door een auto op de Generaal Spoorlaan werd aangereden en ter plekke overleed. De man probeerde de Generaal Spoorlaan over te steken bij de Rijswijkse Schouwburg. Dat werd hem uiteindelijk fataal.

De politie heeft overmatig alcoholgebruik uitgesloten nadat direct na het ongeval de verdachten een blaastest deden. Wel onderzoekt de politie aan de hand van de remsporen of er veel te hard is gereden. De recherche houdt er rekening mee dat er door de drie verdachten, 18, 19 jaar en 45 jaar, een straatrace op de Generaal Spoorlaan werd gereden. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die eerder op de zaterdag een Peugeot 306 en een zwarte VW Golf samen hebben zien rijden.

Heel wrang is het dat er maandagavond voor bewoners in de Rijswijkse Schouwburg al een bijeenkomst was gepland om het harde rijden op de Generaal Spoorlaan te bespreken. De nieuwe plannen van de gemeente waarbij nog maar een rijbaan wordt gebruikt per weghelft, lijkt een herhaling van het voorval niet meer mogelijk te zijn. Te laat voor de 62-jarige fietser die na het ongeval tevergeefs door eerst omstanders en later ambulancepersoneel werd gereanimeerd.