Liefhebbers van debatten komen volgende week flink aan hun trekken. In de week voor de gemeenteraadsverkiezingen worden er in Rijswijk maar liefst 5 debatten georganiseerd. De donderdag is nog een rustdag.

De debatweek wordt op maandag 12 maart begonnen met twee interessante debatten. Er is het door COC Haaglanden en DWH georganiseerde ‘Roze Raadsdebat’ in Wijkcentrum Stervoorde. Diezelfde avond gaan Rijswijkse jongeren met elkaar in gesprek in de Rijswijkse Schouwburg een groot jongerendebat.

De volgende dag, dinsdagavond 13 maart, leidt Ferry Mingelen in de Rijswijkse Schouwburg een debat over het cultureel-maatschappelijke klimaat in Rijswijk.

Woensdag 14 maart 20.00 uur is het traditiegetrouw tijd voor het Leeuwendaal debat in De Compagnie aan de Geestbrugkade 32. Daarin spreken politici, die zelf ook in de wijk wonen, met elkaar over vier thema’s te weten: Leefbaarheid in de wijk, Ouderen, Afval en Groen en duurzaam.

Op vrijdag wordt de debatweek afgesloten met lijsttrekkersdebat van de gemeente Rijswijk op tennispark Welgelegen. De thema’s die aan de lijsttrekkers worden voorgelegd zijn: veiligheid, zorg, sport, economie, bereikbaarheid, wonen, ouderen en jongeren.