Rijswijker Henk Weidema woont nog niet zo lang in Rijswijk, maar is wel heel erg actief in onze stad. Rene Marquard vroeg de ‘dichter van Rijswijk’ naar zijn herinneringen aan onze stad.

Henk Weidema: ”Mijn mooie herinneringen aan Rijswijk zijn niet zo talrijk, omdat ik pas vier en half jaar in Rijswijk woon. Ik kom echter al heel lang in Rijswijk vanwege Winkelcentrum in de Bogaard. Bij de V&D die daar zat kwam ik graag, net zoals bij de McDonalds en andere winkels. Wij woonden toen vlak bij de Leyweg in Den Haag en het winkelcentrum was daar een stuk kleiner. Voor mijn vrouw, dochter en mij was het altijd een soort uitje om vanuit Den Haag naar In de Bogaard toe te gaan.”

Gedichten
“Ik heb wel één herinnering die ik altijd zal blijven koesteren en dat is de uitreiking van de kerstcheque op 25 november 2015 in wijkcentrum Stervoorde. Ralph Julsing van de krant Groot Rijswijk zat in de jury. Hij had op Facebook gezien dat ik voor een kennis een gedicht had geschreven en hij vroeg aan mij of ik voortaan gedichten naar hem op wilde sturen zodat hij ze kon plaatsen in de gedrukte krant van Groot Rijswijk en op de digitale site. De eerste gedichten die ik instuurde waren “Rijswijk een stad om van te houden” en “Geloof, hoop en liefde”. Sindsdien heb ik de titel Dichter van Rijswijk gekregen, waardoor ik sinds 23 november van dit jaar een eigen column in de krant Groot Rijswijk heb gekregen. Ik ben dan ook supertrots op deze titel. Rijswijk is de stad waar mijn vrouw en ik van zijn gaan houden, en wij willen hier nooit meer weg.”