Rijswijker Peter Petit kent in schrijven, sport en de muziek zijn grootste passies. Binnenkort gaat Petit met pensioen. Hij weet nu al dat een plek achter de geraniums niet zijn ding gaat worden.

“Sinds 1975 is Rijswijk mijn domicilie en wat mij betreft ga ik hier nooit meer weg. Ik woon heerlijk op een steenworp afstand van de Herenstraat en, aan de andere kant, lonkt Den Haag, waar ik, na ons gedwongen vertrek begin jaren vijftig uit mijn geboorteland Indonesië, mijn jeugd heb doorgebracht. Na een kortstondige periode Heerlen (moeder werkzaam bij het ABP dat vanuit Den Haag naar de Oostelijke Mijnstreek verhuisde) was de keuze Rijswijk, Voorburg of Zoetermeer en uit praktische overwegingen werd het uiteindelijk Rijswijk, een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad.”

Fase
“Ik sta op de drempel van belangrijke fase in mijn leven, het stoppen met werken. Had ik al eerder kunnen doen, ben nu 67, maar ben door blijven werken bij mijn huidige werkgever, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksaangelegenheden (BZK), op de locatie Plaspoelpolder. Als je, zoals ik, de reuring van het centrum van Den Haag gewend bent, niet de meest ideale plek om te werken (je waant je echt in de polder), maar begin volgend jaar verhuizen we naar een andere locatie van BZK, Beatrixpark Den Haag. Voor mij weer meer reistijd, nu stap ik op de fiets en ben ik binnen tien minuten op mijn werk, maar die paar maanden die mij als ambtenaar nog resten, kom ik ook nog wel door.”

Journalistiek
“Ben mijn loopbaan begonnen in de (lokale) journalistiek, eerst bij Nieuwsblad NU*, daarna Het Vaderland, alle twee reeds langs vervlogen uitgaven. Ben bij het Nederlands Handbal verbond werkzaam geweest als perschef, mooie tijd, met de nationale selecties naar buitenlandse toernooien. Alleen bleven de successen, in tegenstelling tot vandaag de dag bij de vrouwen, uit, in mijn periode bij de bond stelde Nederlands internationaal gezien nog niet veel voor in het zaalhandbal. Heb vervolgens, samen met, destijds de stem van het ANP radionieuws en lid van de hoorspelkern, Chiel de Kruyf, bij De Telegraaf de 06-voetballijn geïntroduceerd.

Overstap
“In 1990, min of meer gedwongen, de overstap naar de overheid gemaakt. Sport is en blijft naast popmuziek, mijn grote passie. Ga nadat ik ben pensioen ben, beslist niet achter de geraniums zitten. Hoop nog vele reizen te kunnen maken, onder andere naar mijn favoriete locatie Minneapolis, ben tenslotte niet voor niets grote fan van de honkballers van de Minnesota Twins. Daarnaast hoop ik weer wat te kunnen doen op het gebied van de journalistiek of voorlichting, wil absoluut het schrijven weer oppakken, en daarnaast ben ik nog actief op het gebied van scouten van talentvolle voetballers. Heb de scoutingscursus van ex-prof Henk Grim gevolgd en hoop het geleerde in de praktijk toe te kunnen passen.

Redactie: Rene Marquard