De Rijswijkse Catharina Planken is auteur van het boek ‘De bunkers van Overvoorde’, een literaire thriller. Eerder schreef zij ook al de bestseller ‘De blauwe tram. Na de vraag van René Marquard wat haar herinneringen zijn aan Rijswijk, brandde ze los.

Catharina Planken: “Als kind op zondagmiddag naar DON BOSCO bij de Julialaantjes; daar mochten wij héél spannende films zien en werden er leuke activiteiten ondernomen. Het spelen met vriendjes in Overvoorde, en dan vooral in die spannende bunkers in die toen nog toegankelijk waren. Mijn moeder was zo boos toen ze het hoorde, dat ik voor het eerst van mijn leven een forse tik om mijn oren heb gekregen, en dan druk ik het zachtjes uit.”

Overvoorde
“De laatste twee jaar middelbare school waren in een pand in Overvoorde. Het staat er nog steeds en ik weet nog exact achter welk raam de klas was voor de Algebra- en Meetkunde lessen. Inmiddels woon ik 30 jaar tegenover Overvoorde. Het heeft zo moeten zijn! DON BOSCO doet nog steeds mooie en leuke activiteiten voor de jeugd en inmiddels worden ook de BUNKERDAGEN in Rijswijk meer onder de aandacht gebracht. Op de een of andere manier blijf ik gefascineerd door die bunkers. Wie hebben daar gelopen, wie zaten in die bunkers, wie deden wat en waarom en wil ik er zelfs een boek over gaan schrijven. Het voorblad voor mijn boek heb ik al klaar, met dank aan mijn Rijswijkse Photo Art Club voor deze opdracht.”

Welzijn Rijswijk
“Los van de historie is er natuurlijk anno 2017 ook een actief dagelijks leven. Ik ben een enthousiasteling van de Stichting Welzijn Rijswijk. Ik maak gebruik van de Yoga-lessen in het Oude Raadhuis en de lessen Bewegen op Muziek in Stervoorde. k wil graag de Zomerschool onder de aandacht brengen. De Zomerschool is actief in de periode dat juist alle clubjes stoppen (halverwege juni tot begin september) en je als alternatief 6 weken lang een keuze hebt uit uitjes met de Zomerschool van de Stichting Welzijn Rijswijk. Het zijn dagjes uit in NL en workshops in Stervoorde en iedere Rijswijker kan hieraan deelnemen. Mijn advies: de brochure huis-aan-huis verspreiden. Je vervelen in Rijswijk: NO WAY!”