Piet Berkhout is altijd een fervent supporter van voetbalclub Vredenburch geweest die op de fiets het eerste elftal steunde. Of dat nou in Gouda of Pijnacker was. Zo’n 30 jaar geleden is hij verhuisd naar Alphen aan den Rijn om dichter bij zijn verstandelijk gehandicapte dochter te zijn. Hij is nu al bijna 15 jaar met pensioen na altijd vertegenwoordiger geweest te zijn.

“Wat was ik vereerd toen mij de vraag gesteld werd , om na bekende coryfeeën als Aad de Mos en Koos Spee ook eens mijn gedachten over Rijswijk de plaats die mij zo bekend, is op papier te zetten. Eerlijk gezegd kom ik er nauwelijks meer, ondanks dat ik er een klik mee heb en mijn broer Hans er woont. Opgegroeid ben ik in het Laakkwartier dus op de grens van Rijswijk en zo kon het gebeuren dat ik ruim 60 jaar geleden aan de hand van mijn vader, mij bij de heer Verroen in de Willem Marisstraat als lid van krsv Vredenburch aanmeldde. Ook na al die tijd loopt het rood/blauwe bloed nog door de aderen en kom ik, vanuit mijn huidige woonplaats Alphen aan den Rijn zo nu en dan op de Burcht om er een wedstrijd te fluiten.”

Teddy Scholten
“Ook de Rembrandkade staat in mijn geheugen gegrift; daar heb ik immers voor de schoolkrant een interview met Teddy Scholten bij haar thuis gehad . Zij had namelijk in 1959 het Songfestival succesvol met haar liedje “Een beetje” ons land vertegenwoordigd. Ik zat destijds op de Sint Antonius MAVO aan de Vredenburchweg en weet nog tal van namen van leraren te noemen: zo had je de heer Oosterman voor Duits en mijn favoriet de heer Meys voor Engels. Het vak Duits had mijn speciale aandacht; dat moest ook wel omdat mijn vader “aan de overkant” dat vak aan de meisjes MAVO gaf. Veel herinnering aan de MAVO van mijnheer Kakerken heb ik verdrongen; wel weet ik als de dag van gisteren dat wij met de klas een excursie naar de kazerne in Breda maakten en ik daar met een wedstrijd 13 borden erwtensoep verorberd had en die prestatie beloond werd met de hoofdprijs die ik pas in de bus mocht uitpakken…….2 hele bruine broden.”

Beatles
“Binnenkort kom ik zeker weer richting Rijswijk om de foto-expositie in Museum Rijswijk over de Beatles te zien, om zo ook weer even in de tijd terug te gaan toen ik in 1964 Live in Blokker deze topgroep heb zien optreden. Natuurlijk rijd ik dan nog even langs mijn favoriete plekjes, maar zal dan zien dat ook in Rijswijk de tijd niet heeft stil gestaan. Ja als je 72 jaar bent blijft het aardig om terug te kijken, ondanks dat het leven met mijn vrouw, mijn kinderen en kleinkinderen, mij nog dagelijks toelacht.”