Jaap van Buren is medewerker PR en Communicatie van de Bibliotheek aan de Vliet, maar reageert hier op persoonlijke titel op de vragen van René Marquard.

“In 1999 startte ik met werken in Rijswijk bij de bibliotheek aan de Dr. H. Colijnlaan. Vanaf die tijd heb ik Rijswijk veel beter leren kennen. Als niet-Rijswijker verraste Rijswijk me. Een mooie groene gemeente tussen drukke wegen en grotere steden. Een stad waar de menselijke maat nog voelbaar en zichtbaar is. In 2005 verhuisde de bibliotheek naar het huidige gebouw aan het Generaal Eisenhowerplein; een heerlijke plek om te mogen werken.”

“In 2012 fuseerde de Rijswijkse bibliotheek met die van Leidschendam-Voorburg en ontstond de Bibliotheek aan de Vliet. Mijn meeste werkuren breng ik tegenwoordig door in Voorburg. Maar gelukkig ben ik ook nog regelmatig in de bibliotheek in Rijswijk voor een overleg of om een activiteit bij te wonen, zoals de films in het Filmhuis.”

“Als het loopt zoals ik hoop, krijgt de bibliotheek binnen enkele jaren, samen met andere instellingen, haar plek in het Huis van de Stad; het oude Stadhuis. Een mooie en centrale plek in Rijswijk. In de stad, omgeven door veel groen. Het Huis van de Stad komt vlak bij de Rijswijkse Schouwburg. De Rijswijkse Schouwburg bezoek ik met veel plezier verschillende keren per jaar. Een fijn theater om uit te gaan. Als het Huis van de Stad over een paar jaar is gerealiseerd, kan ik werken en uitgaan prima combineren. Het zal duidelijk zijn dat de huidige bibliotheek één van mijn favoriete plekken is in Rijswijk. En het gebied waar de Schouwburg staat, met het prachtige uitzicht op het oude Stadhuis.”

Redactie: René Marquard