Ivar Lingen is momenteel werkzaam bij de AVRO/TROS en is hij hoofdredacteur van de Oud-Hagenaar. Ook maakte hij eerder furore bij Omroep West. Hij groeide op in het Haagse Escamp. Het begin van zijn journalistieke carrière kende hij in Rijswijk, bij Omroep Rijswijk en de krant Groot Rijswijk.

“Ik woon en werk in Den Haag en hoef de stad bijna niet te verlaten. Maar voordat ik als redacteur en regisseur bij het politieke radioprogramma Kamerbreed van AVROTROS aan de slag ging, reed ik voor mijn werk bij Omroep West regelmatig met HTM-tramlijn 15 mee. Het mooie van die rit is: je rijdt van hartje centrum Den Haag, door Rijswijk, om vervolgens weer in Den Haag uit te stappen bij de halte P&R – Laan van Hoornwijck. Volgens mij kijkt nooit iemand meer op van die gemeentegrenzen, maar ik ben me er altijd van bewust. Je ziet dat de Haagweg in Rijswijk er toch mooi bij ligt. Tot een jaar geleden – veel mooier dan de Rijswijkseweg in Den Haag.”

Elea
“Deze week reed ik weer even via dat traject. Deze keer overigens met HTM-tramlijn 1 naar Delft. Ik stapte uit bij de Herenstraat. Onlangs heb ik restaurant Elea ontdekt – tenzij mijn ouders dit lezen, want dan zeg ik wel dat zij dit hebben ontdekt… Anyway: ik vind dit een van de meest verrassende restaurants waar ik de afgelopen tijd heb gegeten. Het is zo ontzettend goed, dat het haast niet met woorden is te beschrijven. Maar ik ga toch een poging wagen. Het zijn de smaken van de traditionele Griekse keuken, maar dan in een vorm die je nog nooit eerder hebt gezien en geproefd. Je moet vooral het verrassingsmenu nemen voor de ultieme beleving van dit restaurant.”

Rijschool
“De laatste tijd was ik vaker naar Hilversum, want dat is de thuisbasis van de omroep AVROTROS, en dan rij ik met de auto af en toe een andere route naar huis. Want elke keer dezelfde route is ook zo saai. Dan weet je van tevoren al waar het vaststaat in de spits. Ik ging ’s avonds eten bij mijn ouders, dus ik verblijdde mezelf weer met een andere route. Op de A4 nam ik afslag Plaspoelpolder en draaide de Diepenhorstlaan op. Na de kruising met de Visseringlaan (aan de linkerzijde) en de Veraartlaan (aan de rechterzijde) rij je vervolgens langs de ANWB-rijschool. Ik koester daar zeer goede herinneringen aan. Met mijn rijinstructeur beleefde ik in 2010 zoveel lol met het lessen. Daardoor leerde ik Rijswijk nog beter kennen dan door mijn werkzaamheden voor Radio Rijswijk en weekkrant Groot Rijswijk. Altijd als ik er weer langs rij, herbeleef ik die leuke tijden weer – ook al zakte ik voor de eerste keer voor mijn rijexamen… Achteraf heb ik nog enkele keren afgesproken met mijn rijinstructeur, omdat we zo’n goede klik hadden. Je herinnert me eraan: ik moet weer even contact met hem opnemen. Dank daarvoor!”

Redacteur: René Marquard