Dit jaar heeft het team jeugd van Welzijn Rijswijk samen met Trias, Centrum voor de Kunsten een ontwerpwedstrijd opgezet voor de cursisten van het Trias Kunstlab. Kinderen van 10 t/m 13 jaar hebben een ontwerp voor de voorlichtingsflyer van de Gemeente Rijswijk gemaakt. Ze hebben hun ideeën uitgewerkt met een grafische techniek; de linoleumsnede. Deze hoogdruk techniek kun je vergelijken met een grote stempel; je drukt een uitgesneden vorm met inkt op papier. Met als resultaat 20 prachtige linosnedes.

Het winnende ontwerp wordt door heel Rijswijk verspreid en actief uitgedeeld bij de jeugdactiviteiten en op straat. Team jeugd van Welzijn Rijswijk doet dit samen met buurtpreventieteams en organisaties. Ook kan er een pakketje worden opgehaald in de wijkcentra Het Oude Raadhuis en Stervoorde op 27, 28 en 29 december.

Op donderdag 14 december zal tijdens een feestelijke prijsuitreiking bekend worden gemaakt welke leerling van het Trias Kunstlab de winnaar is van de ontwerpwedstrijd. De opening van de expositie van de 20 kunstwerken en de prijsuitreiking vinden plaats van 18:00 tot 19:00 uur bij Trias, Cor Ruysstraat 2, 2284 XL Rijswijk. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

De kunstwerken zijn tot half januari te bewonderen, dus probeer vooral een keer langs te komen in deze periode: het is 1 groot feest aan expressie en creativiteit.

Voor meer informatie bel of mail naar team jeugd: [email protected] of 06 22945958