Vredenburch vergeet te scoren en leidt eerste nederlaag

Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De voetballers van Vredenburch hebben zaterdag de eerste nederlaag in de Vierde klasse C geleden. De Rijswijkers gingen met 2-0 onderuit bij KSD Marine en zakten daardoor naar de zesde plaats in de poule.

Vredenburch was zaterdag op het veld aan de Oude Waalsdorperweg in Den Haag de favoriet, maar daar was in de beginfase weinig van te zien. KSD Marine kwam al in de tweede minuut op voorsprong na geblunder in de Rijswijkse defensie. De thuisploeg kreeg daarna nog meer mogelijkheden en pas in de 23e minuut kreeg Vredenburch de eerste mogelijkheid via Davy Lukassen. Zijn schot ging echter hoog over.

In de 33e minuut werd het, ondanks vermeend buitenspel, 2-0 voor de Hagenaars. Dit was het sein voor Vredenburch trainer Vita Lorente om in te grijpen. Tomas Haaksma werd vervangen door Peter Barnas en dit bleek een verbetering. De organisatie achterin stond beter en langzaamaan nam Vredenburch de wedstrijd in handen. Dit leidde onder meer tot grote kansen voor Davy Lukassen en Collin v/d Meer, gescoord werd er echter niet.

Na rust drongen onze stadgenoten fel aan op zoek naar de aansluitingstreffer. Vele malen was Vredenburch daar dichtbij maar telkens ging het toch mis. Conditioneel had KSD het kruit verschoten, maar hield met kunst en vliegwerk toch stand. De wedstrijd met twee gezichten eindigde daardoor met 2-0 waarmee Vredenburch zichzelf flink te kort deed.

Bron: Het Haags Amateur Voetbal