Vredenburch start competitie met monsterzege

23 September 2018, 15:33 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De voetballers van Vredenburch zijn uitstekend begonnen aan de vierde klasse C. De Rijswijkers wonnen het openingsduel tegen het Delftse DVC met maar liefst 8-0. Michael van der Zwam, Rico Deekman en Richard van Trier waren alle drie goed voor twee doelpunten.

Vredenburch kende een prima eerste fase van het nieuwe seizoen. Het kende een goede voorbereiding en wist zich de afgelopen weken te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB districtsbeker.

Vredenburch was op eigen veld de grote favoriet maar slaagde er in de beginfase niet in een gaatje in de verdediging van de Delftse gasten te vinden. Kort nadat DVC de kans op de 0-1 had laten liggen, sloeg de Rijswijkse thuisploeg dan toch toe. Davy Lucassen noteerde de eerste treffer van de middag en er zouden er nog velen volgen. Toen Richard van Trier er kort voor rust ook 2-0 van maakte, zat de blauwrode ploeg al na 45 minuten op rozen.

Na rust was Vredenburch heer en meester op het veld en deed het wat het wilde. Invallers Michael van Zwan en Peter Barnas (penalty) tekenden 4-0 aan, waarna de frustratie bij DVC toesloeg. Dit resulteerden in vele overtredingen, diverse gele kaarten en tenslotte ook een rode kaart. Met tien man konden de Delftenaren helemaal geen weerstand meer bieden en liep de score uiteindelijk naar 8-0 door de tweede treffer van Van Zwam en Van Trier en ook nog twee van Rico Deekman.