Iedereen doet mee in Rijswijk. Soms heb je hier wat hulp bij nodig. En soms wil en kun je best iemand helpen. Inwoners van Rijswijk met een beperkt sociaal netwerk en een kleine portemonnee, die behoefte hebben aan hulp bij praktische zaken kunnen gebruik maken van Voor Mekaar van Welzijn Rijswijk.

Een extra luisterend oor
Het alleen bezoeken van de huisarts of de specialist in het ziekenhuis blijkt voor een toenemend aantal mensen een lastige zaak en dan met name het aanhoren en begrijpen wat de dokter heeft te vertellen. Vaak is een tweede luisterend oor belangrijk in een gesprek bij de arts. Mensen vinden het fijn als er iemand meegaat.

Voor Mekaar is op zoek naar Rijswijkers die anderen willen begeleiden bij een dergelijk bezoek aan de dokter. Het is niet nodig om zelf over vervoer te beschikken. Dit kan geregeld worden via de particuliere vervoersdienst van Welzijn Rijswijk.

Een frisse neus in de rolstoel
Zo maar even naar buiten voor een gezamenlijke wandeling of ergens een kopje koffie drinken….. Sommige mensen redden dit niet alleen omdat ze gebruik moeten maken van een rolstoel. Misschien wilt u best (regelmatig) als vrijwilliger de rolstoel duwen om samen in de omgeving iets te gaan drinken, wandelend een frisse neus te halen of even te winkelen.

Aanmelden kan bij Karin van Frankenhuyzen, sociaal werker Welzijn Rijswijk: telefoon 070-7579237 of 06-45474440.