Een vriendenteam zorgt ervoor dat R.K.V.V. Dynamo ’67 toch weer onder de aandacht komt. Dit blijkt uit het feit dat zij dit jaar in augustus wederom hebben deelgenomen aan “Het Haagse Voetbalhistorietoernooi” op het sportpark VUC.

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Dynamo ’67 is opgericht. Don Bosco, gelegen aan het Julialaantje te Rijswijk, was in die periode de grote animator. Pater Nelissen (salesiaan) is de oprichter van Dynamo (gekozen van het woord Dynamisch) geweest. Aan de directie van Don Bosco heeft de vereniging veel te danken gehad. Vooral de jeugdafdeling heeft op het complex tot 1998 prachtige jaren beleefd. De senioren speelden op het sprotcomplex Hoornpark te Rijswijk. Met inzet van een aantal leden is indertijd op het sportcomplex een mooie kantine geplaatst waar men tot het laatst met veel plezier heeft vertoefd. Voor veel leden kwam het dan ook, na jarenlang voetbalplezier, hard aan het complex in 1998 te moeten verlaten. Samen met de jeugdafdeling is de vereniging toen verhuisd naar een, door de gemeente Rijswijk, nieuw aangelegd sportpark Hoekpolder te Rijswijk. Tot 2006 is daar gespeeld onder de verenigingsnaam Dynamo ’67. Na 39 jaar einde tijdperk R.K.V.V. Dynamo ’67. Met voetbalvereniging RFC ’95 is toen een fusie aangegaan. Onder de naam RSV Hoekpolder is nog een aantal jaren gevoetbald.

Terugkomend op het vriendenteam zijn er ook nog een aantal zeer positieve oud leden die een website hebben opgezet. Prachtig om deze te bezichtigen. 39 jaar Dynamo ’67 plezier komt dan weer boven. Een aanrader: https://www.facebook.com/RKVVDynamo67/

Dynamo was een superclub, een club die je trouw bleef, zijn opmerkingen van spelers van het vriendenteam.

Redactie: René Marquard
Bron: www.haagsevoetbalhistorie.nl