Opnieuw verloren de volleybalmannen van Inter Rijswijk zaterdag een beslissende vijfde set. In een volle Marimbahal ging VV Zaanstad er met de 2-3 winst vandoor. Dat was al de vijfde vijfsets nederlaag voor de Rijswijkers dit seizoen.

Grootste pluspunt zaterdagavond was de invalbeurt van Ricardo Hofman. De 19-jarige buitenaanvaller van Heren 2 viel samen met spelverdeler Daan Haanappel in aan het eind van de rampzalige en met 16-25 verloren eerste set. In het tweede bedrijf hielp dit koppel Inter aan de 25-23 setwinst met goede aanvallen, killbloks en goede service-series. In het derde bedrijf keek Inter de hele tijd tegen een kleine achterstand aan. Zaanstad leek bij 16-19 op setwinst af te stevenen, maar de Rijswijkers vochten zich knap terug. Inter kwam gelijk, maar vanaf 24-24 ging het toch weer mis, zodat de set naar de gasten ging.

De vierde set was de set van Steven van de Velde. In de overige sets werd de normaal veel scorende passer/loper aan banden gelegd maar met enkele harde smashes, een paar service aces en een fraai killblok had de blonde aanvaller een groot aandeel in de 25-18 setwinst; 2-2.

De start van Inter in de beslissende set was echter dramatisch. Driemaal een blok en Inter stonden binnen een paar minuten op 1-5. Dodelijk in een vijfde set. Het was ook heel knap dat de thuisploeg door onder meer fraaie aanvallen van Harm Houwink en Noud Doornheim terugkwam tot 12-12, maar in de slotfase liet Inter de zege toch weer uit handen glippen.; 13-15.

Plaatsing voor de play-off wordt wel een lastig verhaal, maar is volgens coach Willy Steenbakkers nog niet uitgesloten. “Dan moeten we uit de laatste twee wedstrijden tegen Taurus en Talent Team wel minimaal vier van de zes punten pakken.”

Meer reacties van Steenbakkers en van Sander Groos, Daan Haanappel en Ricardo Hofman volgen morgen.