De basisschool Het Zonnelicht in Rijswijk heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat Het Zonnelicht zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het vignet werd dinsdag 22 november 2016 feestelijk uitgereikt door wethouder Dierdorp en wethouder Lugthart.

De school vindt aandacht voor gezondheid van de leerlingen en de medewerkers heel belangrijk. Het Zonnelicht heeft speciale aandacht voor het thema voeding. Hiervoor zet de school veel activiteiten in zoals lessen uit het lespakket Lekker Fit! Daarnaast zijn er vaste dagen waarop alle kinderen fruit krijgen van de school en zijn er regels en afspraken over gezonde tussendoortjes en een gezonde lunch.

Uniek aan Het Zonnelicht is dat niet de kinderen, maar de school trakteert bij verjaardagen. De kinderen krijgen een cadeautje van de school en mogen de klassen rond met een gezonde traktatie. Zo zorgt Het Zonnelicht voor fitte en gezonde leerlingen. Vanaf nu hangt aan de gevel van de school het logo Gezonde School. Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties.

Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl. Bij het werken aan een Gezonde School wordt Het Zonnelicht ondersteund door GGD Haaglanden.

Kijk hier voor een impressie: https://www.youtube.com/watch?v=TNgL441KDYc

Foto’s en video: Wim Mecksenaar