Met het plaatsen van een tegel door burgemeester Michel Bezuijen heeft Winkelcentrum In de Bogaard de vierde ster gekregen van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Het Keurmerk  verbetert op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden (KVO-W) en bedrijventerreinen (KVO-B).

Ook in In de Bogaard werkt men hard aan een schoon, heel en veilig winkelcentrum. De ondernemers doen dat niet alleen, maar werken hiervoor nauw samen met politie, handhaving en toezicht, brandweer, gemeente, Trigion Beveiliging, de beveiliging van grote ondernemers als Mediamarkt, vastgoedeigenaren en het centrum management. Verder functioneert in het winkelcentrum een professioneel intranetsysteem, waarop alle boven gemelde partijen snel, effectief en legaal informatie en beelden met elkaar kunnen delen over winkelcriminaliteit, calamiteiten, bijeenkomsten en marketingactiviteiten.

Met name de samenwerking is van belang om veiligheid te kunnen waarborgen. Verder worden schouwrondes gelopen, een Veiligheidsplan geschreven, waarvan de uitvoering is opgenomen in een KVO-matrix. Dit actieve document vormt de leidraad voor de overleggen tussen de partners.

KIWA is het officiële orgaan dat toeziet op de keurmerken en bij een positieve beoordeling de certificaten en sterren verstrekt. Winkelcentrum In de Bogaard voldoet opnieuw ruimschoots aan de veiligheidsverwachtingen

In november 2007 is Winkelcentrum In de Bogaard voor de allereerste keer gecertificeerd volgens het landelijke Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Het winkelcentrum heeft inmiddels de eerste, tweede en derde ster van het toenmalige KVO-sterrensysteem verworven en nu dus dan de vierde ster.

In 2019 kan de vijfde ster voor In de Bogaard worden aangevraagd. Verspreid over heel Nederland werken ruim 300 winkelgebieden aan grotere veiligheid met behulp van de KVO-methode.