Diverse bewoners van de Rijswijkse Idenburglaan worden door Vidomes voor de rechter gedaagd. De woningbouwvereniging wil de sociale huurwoningen slopen en er duurzame huizen bouwen. De bewoners gaan niet akkoord met de eenzijdige opzegging en eisen groot onderhoud en renovatie.

Zo’n dertig gezinnen woonden indertijd in de bewuste woningen aan de Idenburglaan. Daarvan zijn er nu nog zes over die allen, als het aan Vidomes ligt, voor de rechter zullen moeten verschijnen. Die kiest namelijk voor nieuwbouw, omdat de huizen onder meer energiezuiniger zijn „En op deze locatie kunnen we twaalf extra woningen bouwen”, aldus een woordvoerster in de Telegraaf.

De nog overgebleven bewoners houden vooralsnog voet bij stuk en willen dat er renovatie en groot onderhoud wordt gepleegd. Daarnaast is men verbolgen over de manier dat er met hen niet gecommuniceerd wordt. Kees de Heij, voorzitter van de Stichting Bewoners zei hierover in de Telegraaf: “De projectontwikkelaar heeft ooit gezegd: ’wij bepalen zelf met wie we praten en daar horen jullie niet bij’. Dit staat haaks op wat de bestuursrechter in 2016 heeft geoordeeld.”

De rechter zal zich nu uitspreken over rechtmatigheid van het handelen van Vidomes en of de bewoners hun huis uit moeten.