De bekende Voorburgse Hans Matla, die als dirigent grote optredens verzorgt, was te bewonderen in hospice Het Vliethuys waar hij met zijn zangkoor voor de bewoners uit Leidschendam- Voorburg en Rijswijk optrad. Het blijft imponerend om deze man met al zijn passie en enthousiasme aan het werk te zien. Dit sloeg over, want er werd met volle overgave een aantal vrolijke kerstliederen gezongen.

,,Muziek is mijn leven, ik leef van en voor de muziek, maar vooral, om het met anderen te delen,” is de visie van Hans Matla. ,,Muziek en tekst zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Mijn passie voor de Nederlandse taal probeer ik te combineren met creativiteit en leg mij ook toe op de tekst. Muziek draag ik uit als dirigent, tekst draag ik uit in geschrift en als spreker. Zo ontstond trouwens ook nog een uit de hand gelopen hobby, namelijk die van trouwambtenaar. Ook dit is gericht op mensen.”

Foto VD: Willy Blonk, zittend op de bank, was als voorzitter van Het Vliethuys, gastvrouw voor Hans Matla (naast haar zittend op de bank) en zijn zangkoor.