Een echte volleybal derby die altijd garant staat voor spectaculair spel is die tussen Inter Rijswijk en Arbo Rotterdam. Op zaterdag 10 december is er ook aandacht voor de afsluiting van de verenigingsweek. De verenigingsweek van 6 t/m 10 december staat in het teken “kijk ook eens bij een ander” en een inzamelingsactie voor de Voedselbank.Zaterdag 10 december is het zover, Arbo Rotterdam Volleybal komt op bezoek bij Inter Rijswijk Heren 1 in de Marimbahal. 

Dit jaar dus geen Inter Rijswijk Verenigingsdag, maar een Verenigingsweek. Gedurende de hele week sluiten spelers van Heren 1 en Dames 1 aan bij de trainingen van de jeugdteams. Iedere groep krijgt minimaal één keer bezoek vanuit een van de selectieteams. Zij assisteren bij de training en geven tips en tricks.

“Het heren 1 team van Inter Rijswijk doet het goed in de Nederlandse eredivisie. Met een gedeelde 4de plek is de ambitie om bij de eerste 4 teams te eindigen. Een ambitie die we niet als team alleen kunnen verwezenlijken, dat doen we als vereniging. Vandaar dat we in deze week iets teruggeven aan de vereniging wat zij ons gedurende het seizoen geven. Inzet, enthousiasme en beleving. Want wij met z´n allen zijn Inter Rijswijk”, aldus coach Willy Steenbakkers.

Tijdens de wedstrijd tegen Arbo Rotterdam Volleybal wordt ook een loterij georganiseerd, waar mooie prijzen te winnen zijn. De hoofdprijs is een (olympisch) tenue van Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de beachvolleyballers die deze zomer een olympische medaille wisten te bemachtigen in Rio. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken en wie weet wint u één van de mooie prijzen deze avond.

Als vereniging dragen wij ook graag maatschappelijk gezien ons steentje bij. Dit jaar hebben we er voor gekozen om de Voedselbank te steunen. Van 6 t/m 10 december kunnen leden maar ook buurtbewoners houdbare boodschappen inleveren in het InterLokaal. Inter Rijswijk zorgt er voor dat dit via Omroep West, waar we deze actie samen mee doen, bij de Voedselbank terecht komt.

Van deze boodschappen worden Kerstpakketten gemaakt, welke rond kerst worden uitgedeeld aan gezinnen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. In overleg met de Voedselbank is een boodschappenlijst samengesteld van categorieën van levensmiddelen waarbinnen producten worden gezocht, deze lijst kunt u nalezen op onze website.

Naast het doneren van boodschappen kunt u nog meer doen. U kunt helpen bij een van de vele andere inzamelpunten in de regio. Op deze manier kunnen er zo veel mogelijk producten worden ingezameld en kunnen de pakketten én voorraadkasten van de Voedselbank worden gevuld. Kom met familie of vrienden een paar uurtjes helpen bij een van de vele inzamelpunten in de regio.

Met een paar uurtjes hulp zijn is de Voedselbank al geholpen. Aanmelden hiervoor kan via omroepwest.nl/voedselbank/aanmelden.

Volleybalvereniging Inter Rijswijk, de club in de regio waar topsport en breedtesport elkaar versterken en waar inzet, enthousiasme en beleving voorop staan. Meer informatie kunt u vinden op www.interrijswijk.nl of volg ons via Facebookwww.facebook.com/InterRijswijk of Twitter @InterRijswijk.