In september stak de 62-jarige Jeroen Buising met zijn fiets de Generaal Spoorlaan over en werd daarbij door een auto geschept. De Rijswijker overleed kort daarna in de bosjes waar hij door de klap terecht was gekomen. Volgende week staan de twee Haagse verdachten van 18 en 19 jaar voor de rechter.

Op donderdag 11 januari moeten de twee jonge Hagenaars zich voor de rechter verantwoorden voor het dodelijke ongeluk. Buising stak de Generaal Spoorlaan ter hoogte van de Rijswijkse Schouwburg over toen hij door de blauwe Peugeot 306 van de 19-jarige werd geraakt. Er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dit bleek tevergeefs.

Het Openbaar Ministerie gaat uit van een ‘race-achtige situatie’ en vraagt de rechtbank zich hierover uit te spreken. Volgens de twee verdachten, die elkaar kennen, waren ze niet aan het ‘racen’. De hoofdverdachte is ‘zeer ontdaan maar reed in zijn beleving, niet harder dan zestig kilometer per uur’, vertelde zijn advocaat in september. De mede-verdachte met de Volkswagen Golf GTI zou volgens zijn advocaat eveneens ‘zeer ontdaan zijn, maar ook verbijsterd dat hij op één hoop wordt gegooid terwijl hij niet in de auto zat die de fietser heeft geraakt’.