De gemeente Rijswijk biedt, in samenwerking met zorgverzekeraars Menzis en Zorg en Zekerheid, een collectieve zorgverzekering tegen een lage premie. Om hieraan mee te kunnen doen mag het gezinsinkomen niet hoger zijn dan 130% van de bijstandsnorm.

Ook mag het vermogen niet te hoog zijn. Vermogen is de waarde van uw bezittingen zoals spaargeld of een eigen huis, minus het bedrag van uw schulden.

Het verzekeringspakket is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals brillen, fysiotherapie, ziekenvervoer, de eigen bijdrage die u betaalt voor voorzieningen vanuit de Wmo of de tandarts. De verzekeraars geven korting en de gemeente betaalt een deel van de premie.

Op www.gezondverzekerd.nl staan de verschillende zorgverzekeringspakketten van Menzis en Zorg en Zekerheid. Ook staan hier de premies en de vergoedingen van beide zorgverzekeraars.

U bepaalt zelf welke van de twee zorgverzekeraars u kiest en welk pakket het best bij u past. Na  aanmelding op www.gezondverzekerd.nl zal de zorgverzekeraar die u hebt gekozen uw huidige verzekering voor u opzeggen. Dit moet uiterlijk 31 december gebeuren. De nieuwe zorgverzekering gaat dan op 1 januari 2017 in.