Met 21 tot 26 graden wordt het vanmiddag in Rijswijk bijzonder warm. Met veel zon warmt de lucht komende uren geleidelijk op. Vanmiddag blijft droog en is het zonnig. Er waait een matige zuidenwind. Morgen en woensdag is het ook prima weer met redelijk veel zon en 17-21 graden. Daarna wordt het wisselvallig met vooral zaterdag veel wind. Het is op de meeste plaatsen zonnig. In het zuidwesten zitten enkele wolkenvelden en boven de Noordzee komen buien voor. Deze buien bereiken het land waarschijnlijk niet meer.

Morgen is de middagtemperatuur lager dan vandaag met 17 graden in het noorden tot 21 graden in het zuidoosten, maar ook dan is het warmer dan normaal. Gemiddeld is het halverwege oktober 14-15 graden. Er zijn zonnige perioden, enkele stapelwolken en velden sluierbewolking. De zuidwestenwind is matig in het binnenland tot vrij krachtig aan de kust.

Woensdag start de dag op sommige plaatsen met mist. Later in de ochtend en middag is het wisselend bewolkt met in het zuiden en oosten meer zonneschijn dan in het noorden en westen. Er staat een matige zuidenwind en het wordt 17 graden in het noordwesten tot 21 in Limburg. Woensdagavond neemt vanuit het westen de kans op een beetje regen toe.