Voor veel Rijswijkers zijn de bladeren die op de openbare weg liggen een doorn in het oog. Men spreekt van een groot gevaar voor de veiligheid. De Rijswijker is door de gemeente gevraagd om ook mee te helpen om ‘het straatje schoon te vegen’. Daartoe heeft de gemeente 45 bladkorven geplaatst. Wij vroegen verantwoordelijk wethouder Ronald van der Meij hoe de gemeente zich inzet om zoveel mogelijk overlast weg te nemen.

“Met man en macht wordt dagelijks door Stadsbeheer, dsw en aannemers gewerkt aan het opruimen van bladeren. Ieder jaar is er een piek als gevolg van weersomstandigheden waardoor er veel bladeren in 1 keer vallen. Nu met name door de regen de afgelopen dagen. Inwoners kunnen meehelpen met opruimen door gebruik te maken van de 45 bladkorven die in Rijswijk zijn uitgezet. Daarnaast kan bladafval ook aangeboden worden via de groene containers. De gemeente prioriteert haar werkzaamheden door belangrijke doorgaande routes voor verkeer eerst op te ruimen. In de wijken wordt effectief opruimen nogal eens belemmerd door geparkeerde auto’s. We moeten daardoor vaker langs komen waarmee het dus ook langer duurt voor het blad weg is”, aldus wethouder Van der Meij.

meij

“In de wijken wordt effectief opruimen nogal eens belemmerd door geparkeerde auto’s”

Verder meldt de gemeente website:

Voor het opruimen van (zwerf)afval kunt u ook de schoon-aanhanger van de gemeente lenen (gratis beschikbaar). In de aanhanger vindt u alles wat u nodig heeft om uw schoonmaakactie tot een succes te maken: afvalgrijpers, vuilniszakken, afvalringen, bezems, veiligheidshesjes, handschoenen en afvalcontainers voor de volle vuilniszakken. Melden of lenen? Wilt u een melding doen van bladoverlast, neem dan contact op met het gemeentelijke Klant Contact Center op tel.nr. 14 070.